Контакти Запитване

АКТУАЛНО

Енчо Енчев -производител на пъпеши
05.08.2020 г.

Акрамет: успешната технология при пъпеши

Енчо Енчев от Шабла се занимава със земеделие над 10 години. А през последните 6-7 години набляга на производството на пъпеши в своето стопанство. Споделя положителния си опит от прилагането на имунотехнологията Акрамет в производството на пъпеши.

“Доверих се на Акрамет. Бях чел за него във форумите и реших да го изпробвам за добро листно подхранване. При пръскане с фунгициди, когато се смесят с Акрамет, се намалява дозата на фунгицида с 30 - 40%. При пръскане за плевели, се намалява дозата с 50% и това излиза доста изгодно. Намаляваме разходите и приходите ни се увеличават. Акрамет явно е добре балансиран продукт, защото храненето наистина продължава над 20 - 25 дни. Усеща се свежият вид на растението”, сподели Енчо.

Технология на прилагане на Акрамет

Първото третиране с Акрамет се прави още на семка, разказва земеделецът: Обеззаразяването правим с накисване в Акрамет. Семената киснат 2 - 2,5 часа в 5% разтвор. След това изсушаваме и засяваме. Първото вегетационно третиране е на 3-ти 4-ти лист с 0,5% разтвор, не повече. С развитието на растението, увеличавам дозата - като на трето пръскане съм на 0.6% до максимум 1% разтвор. Максимумът от 1% обаче се прилага при вече разгърнат корен и след като се ластунът на растението се изпъне.

Тази градация се прави, за да може растението да изгради имунитет и да може да взаимодейства с фунгицидите и инсектицидите. Понеже Акрамет е имунотехнология - т.е. стимулира много силно растителния имунитет, това позволява намаляването на фунгицида, обяснява Ивелин Желязков, създател на Акрамет.

Важно е да отбележим, че това, че пъпешите се отглеждат неполивно. И резултатите, които се получават са при неполивни условия.

Предсеитбеното торене също е важно. Акрамет е една стимулация за растенията, но е важно и какво се подава чрез почвата. Трябва да се намери балансът между почвеното и листното подхранване. Така се постига доброто състояние на растенията - по-дългата им вегетация и по-билното и равномерно плододаване.

Това, което се вижда на полето и трябва да се отбележи като плюс, е именно равностойното плододаване, еднаквостта на плодовете и теглото им, както и качеството.

Повече информация и консултация относно приложението на Акрамет може да получите на телефон 0885187153


Нашата общност