Контакти Запитване

АКТУАЛНО

Акрамет Пауър
01.03.2022 г.

Акрамет пусна на пазара хранителни добавки за земеделските култури

НИТЦЗ Плантис обявява промяна на опаковките и вида на всички свои продукти. Основната новост е разширяване на производството на течни форми на торовете Акрамет Класик и Акрамет Ултра, пускането им в редовно производство и предлагане на три вида хранителни добавки за растения с името "Плант Нутрипауър".

Добавките "Плант Нутрипауър" са съставени от по няколко ключови вторични елементи и микроелементи, необходими на метаболизма през определени, важни за добивите, фази от развитието. Те преминават много успешно двете годишни изпитания в производствени условия. 

За появата на тези добавки, основание дават направените анализи на почви, идващи от различни региони на страната и тревожните констатации за нивото на част от важните хранителни елемента в почвите, заети от зърнопроизводство. Всички използвани хранителни елементи в добавките са на Акрамет Ултра със съставки, екраниращи голяма част от ултравиолетовите лъчи на слънцето и намаляващи вредното им въздействие. 

Това според предварителните опити има ефект върху хлорозата при трайните насаждения и устойчивостта към заболявания. НИТЦЗ Плантис разработва продукт, койхелатирани и директно усвоими.

НИТЦЗ Плантис започва изпитания по съвсем нови продукти за решаване на важни проблеми в земеделието:  Първи вариант на Акрамет Класик за есенно и ранно пролетно приложение при есенниците. Отново имунотехнология, но с отношение към устойчивостта спрямо ниски есенни и пролетни температури и засилен пряк ефект срещу вируси; Втори вариант то решава проблема, за който даде научно обяснение, а именно причините за хлорозата. Компанията планира да включи в продуктовата си гама и външни разработки.

Екипът на фирмата се стреми да поддържа разумни цени на всички продукти и услуги, за да е в помощ на своите клиенти и се надява, заедно с тях, на една много добра и плодородна земеделска година.

Нашата общност