Контакти Запитване

АКТУАЛНО

Класик
АКТУАЛНО
Фермери прилагат програма Сингъл на Акрамет за зърнопроизводство без фунгициди и инсектициди
Програмата Сингъл на Акрамет се прилага с голям успех. Тя представлява технология за производство с напълно премахване на фунгицидите и инсектицидите и намалена употреба на хербицид с 30%.
Детайли
Енчо Енчев -производител на пъпеши
АКТУАЛНО
Акрамет: успешната технология при пъпеши
Енчо Енчев от Шабла се занимава със земеделие над 10 години. А през последните 6-7 години набляга на производството на пъпеши в своето стопанство. Споделя положителния си опит от прилагането на имунотехнологията Акрамет в производството на пъпеши.

 
Детайли
АКТУАЛНО
10 години Научно-изследователски и технологичен център по земеделие Плантис – гр.Разград
През октомври се навършиха 10 години от създаването на Научно-изследователски и технологичен център по земеделие „Плантис” – гр. Разград. Създаден с много амбиция за развитие в помощ на земеделието и с изцяло частни капитали, центъра отчита първото си десетилетие като много успешно, през което време се утвърди като генератор на научна информация, на нови технологии и продукти, които дават своя съществен принос в успехите на земеделието.
Детайли
АКТУАЛНО
Всички хербициди заедно и на половин доза при Експрес-толерантните хибриди на Пионер
Наблюденията и резултатите от добива показват, че посевите не изпитват явен хербициден стрес поради смесване на два хербицида в посочените дози. Те показват още, че дори в намалени на 50% дози контрола върху плевелите е пълен и достатъчен. Не са регистрирани заболявания по растенията в третираните участъци.
Детайли
АКТУАЛНО
НИТЦЗ "Плантис" ЕООД стартира тръжна процедура за доставка на оборудане във връзка с изпълнението на проект по ОП Конкурентоспособност.
Документи за провеждане на тръжна процедура за избор на изпълнител по Договор за безвъзмездна финансова помощ с Идентификационен номер на договора: BG16RFOP002-2.001-1049-C01 НИТЦЗ "Плантис" ЕООД стартира тръжна процедура за доставка на оборудане във връзка с изпълнението на проект по ОП Конкурентоспособност. Предмет на тръжната процедура е "Доставка на оборудване за нуждите на НИТЦЗ Плантис ЕООД, с пет обособени позиции”:
Детайли
Вграждането на репелентен ефект в листния тор Акрамет Ултра показа отлични резултати
АКТУАЛНО
Вграждането на репелентен ефект в листния тор Акрамет Ултра показа отлични резултати
Направлението за създаване на многофункционални листни торове в НИТЦЗ Плантис, за всички сфери на земеделието, постигна още един важен успех. Беше вграден репелентен ефект срещу част от насекомните вредители по земеделските култури в новия листен тор Акрамет Ултра.
Детайли
Акрамет Ултра – новия помощник в борбата с къдравостта по прасковата
АКТУАЛНО
Акрамет Ултра – новия помощник в борбата с къдравостта по прасковата
Акрамет Ултра е най-новата разработка на Научно-изследователски и технологичен център по земеделие Плантис. Той е типичен ЕС тор съставен само от хранителни елементи, с акцент върху микроелементите участващи активно в растителния имунитет и общата устойчивост на растенията към гъбни заболявания.
Детайли
АКТУАЛНО
Растителният имунитет-същност и възможности. Имуномодулаторите Акрамет. Част Втора
За незапознатите с растителния имунитет и имуномодулаторите антипатогенния и антиинсектен ефект на Акрамет предизвиква съмнение – лъжа, търговски трик и прочее. Едновременното проявление на такъв широк спектър от ефекти, че и с лечебно действие задължително провокира недоверие. В действителност те не са ефекти на Акрамет, а на самия растителен имунитет, тъй като сам по себе си Акрамет не може да убие нищо. Той индуцира имунитета и създава условия за проявление на всички възможности заложени в генетиката на имунната система на растенията. Акрамет е имуномодулатор – фактор променящ нивото на активност на имунната система и създаващ условия за реализация на тотален имунен отговор срещу нападения от всякакъв характер. Механизми заложени в генома на самите растения.
Детайли
Растителният имунитет - същност и възможности
АКТУАЛНО
Растителният имунитет – същност и възможности. Част Първа
Разработването на продукти и технологии на базата на естествения растителен имунитет е приоритет и в основата на дейността на Научно-изследователски и технологичен център Плантис – гр. Разград още от неговото създаване. Имунотехнологиите се оформят постепенно като необходим и задължителен фактор за ефективната и рентабилна растителна защита с широкообхватното си въздействие и синергизъм с конвенционалната химична защита.
Детайли
Нашата общност