Контакти Запитване

Култури

Чушки

Пипер

Производството на пипер у нас се осъществява в следните насоки:
  • Ранно полско производство на пипер
  • Средно ранно производство на пипер
  • Производство на суровина за млян червен пипер
  • Оранжарийно производство на пипер
  • Био производство на пипер
Подхранване на пирера по време на отглеждане

Подхранването на пипера се прави с органични, минерални и листни торове. Първото подхранване се прави при първото окопаване, когато растенията са се вкоринили добре, а второто при първия завръз. Дозата е 20 кг/дка. При ранното производство се парвят три подхранвания. При средно ранното и при отглеждане на пипер за мелене подходящи са две подхранвания.

Болести при пипера
  • Сечене по разсада
  • Краставичната мозайка
  • Столбур
  • Бактериално петносване
  • Мана
  • Коренно гниене
  • Антракноза
  • Брашнеста мана

Неприятели по пипера
  • Попово прасе
  • Паяжинообразуващ акар
  • Оранжарийна белокрилка
  • Листни въшки
  • Нощенки
  • Телени червеи
  • Голи охлюви
Нашата общност