- Ранно полско производство на пипер
- Средно ранно производство на пипер
- Производство на суровина за млян червен пипер
- Оранжарийно производство на пипер
- Био производство на пипер
Подхранването на пипера се прави с органични, минерални и листни торове. Първото подхранване се прави при първото окопаване, когато растенията са се вкоринили добре, а второто при първия завръз. Дозата е 20 кг/дка. При ранното производство се парвят три подхранвания. При средно ранното и при отглеждане на пипер за мелене подходящи са две подхранвания.
Болести при пипера
- Сечене по разсада
- Краставичната мозайка
- Столбур
- Бактериално петносване
- Мана
- Коренно гниене
- Антракноза
- Брашнеста мана
Неприятели по пипера
- Попово прасе
- Паяжинообразуващ акар
- Оранжарийна белокрилка
- Листни въшки
- Нощенки
- Телени червеи
- Голи охлюви